Arnolduspark 'Het Papendal van Haarlemmermeer'

Uit het Haarlems Dagblad van 29-9-2014

HOOFDDORP - Het Papendal van Haarlemmermeer. Dat moet het Arnoldussportpark de komende jaren worden. Tussen Arnolduspark en Hoofdvaart worden al tien verschillende sporten beoefend.

Ambitieuze plannen in het Arnolduspark

Maar, anders dan in het nationale (top)sportcentrum, ontbreekt het aan samenhang vinden de sportverenigingen en ondernemers hier. Ook bereikbaarheid en parkeergelegenheid kunnen volgens hen beter. Zij grepen een bezoek van burgemeester en wethouders, vrijdag, aan om te sparren over de vraag hoe het sportcomplex naar een hoger niveau kan worden getild.

Dat hogere niveau hoeft geen topsportniveau te zijn. Daar is het echte Papendal in de bossen bij Arnhem al voor. Maar het zaakje moet wel stáán. Wie het sportpark nadert moet bijvoorbeeld op centrale borden kunnen zien wie waar zit. Van tennisclub Arnolduspark tot Zwemschool Haarlemmermeer.

Parkeren

Ook is er voor piekmomenten, zoals op woensdag en zaterdag, meer parkeergelegenheid nodig. Dat scheelt de wijk een hoop gedoe en is veiliger voor de sporters. Halend en brengend autoverkeer gaat niet altijd goed samen met wandelaars en fietsers, weet secretaris Petra Oostman-Botman van hockeyclub De Reigers.

Door het vertrek van scouting en harmonie is voor het terrein van haar duizend leden tellende club ruimte ontstaan voor extra parkeer- en rondrijgelegenheid, liet zij het hoge bezoek zien. Bijkomend voordeel zou zijn dat het het aantal onoverzichtelijke hoekjes terugdringt. Want op dealers en blowers zit in deze sportieve omgeving natuurlijk niet te wachten.

Aangifte

Directe toezeggingen op het gebied van parkeren deden B en W niet, ook omdat de wethouder voor ruimtelijke ordening en sport ontbrak. Wel raadden ze aan om altijd aangifte te doen van verdachte situaties.

Ook genoten ze van de ambitie die ook al tot eerste resultaten leidde. Zo is de atletiekbaan van AV Haarlemmermeer een stuk zichtbaarder gemaakt en maakten het afgelopen jaar 2.500 jongeren en volwassenen goedkoop kennis met de diverse takken van sport die hier worden beoefend. En wie tijdens het sporten kinderopvang wil, regelt dat gemakkelijk. Ook Happy Kids zit hier...